"Am citit cu atentie informatiile trimise. Ma bucur ca impartasim aceeasi viziune, ... , dar motivele de ingrijorare pe care le-am mentionat nu vor fi trecute cu vederea pana cand Comisia nu va examina in detaliu toate datele si documentele prezentate, pentru a stabili daca independenta autoritatii romane de reglementare este afectata sau nu de recentele masuri luate pentru reorganizarea ei", a declarat Reding.

In acest sens, comisarul european a declarat ca are nevoie de informatii suplimentare si clarificari pentru a putea evalua masurile luate de Guvernul Romaniei precum si daca acestea respecta cadrul de reglementare al UE pentru comunicatiile electronice.

"Ma vad nevoita sa insist sa ne trimiteti o copie a deciziei primului ministru din data de 18 august 2008 de demitere a fostului presedinte al autoritatii de reglementare si o copie a raportului complet de audit (in romana) care a determinat aceasta decizie, precum si o copie a Deciziei Curtii date in septembrie care suspenda decizia mai sus mentionata a premierului. In plus, reiau cerinta mea initiala pentru informatii legate de aceasta decizie a curtii si efectele sale. Va cer sa ne informati mai ales daca decizia Curtii a fost revizuita si care este stadiul actual al procedurilor curtii cu privire la acest caz", a adaugat Reding.

In ceea ce priveste scopul restructurarii, comisarul european a declarat ca partea romana a subliniat ca va permite noii autoritati sa combata mai eficient frauda pe internet si sa imbunatateasca coerenta in managementul resurselor de internet din Romania si ar dori sa stie in ce au constat dificultatile intalnite pana in prezent. Totodata, Reding a mai spus ca asteapta raspunsul ministrului roman al comunicatiilor, Karoly Borbely, pana pe 24 octombrie.