Potrivit datelor publicate in Raport, explicatia consta in baza mare de clienti, dar si structura clientilor Vodafone si Orange(clienti companii, abonamente), care permit un venit mediu lunar/SIM mare.

Raportul arata ca operatorul Cosmote detine o cota de piata mica, 8,3%, mult mai mica, circa jumatate din cota de circa 18,2% dupa SIM-urile vandute.

Venitul mediu pe utilizator de comunicatii mobile din Romania inregistreaza, ca peste tot in Europa, o tendinta de scadere explicabila prin intensificarea competitiei, dar mai ales prin cresterea bazei de utilizatori, care se face prin atragerea de noi clienti, de regula cu venituri din ce in ce mai mici.

Citeste si:

Pe langa aceasta tendinta generala, se mai observa venitul mediu mai mare realizat de Telemobil, datorat unui numar mult mai mic de utilizatori, toti cu abonament, dar si venitul mediu foarte mic realizat de Cosmote, jumatate din media industriei, explicabil prin dorinta operatorului de a creste repede baza de clienti, concentrandu-se pe clientii utilizatori de cartele preplatite.

Pentru RCS&RDS s-a considerat valoarea declarata de oficilaii companiei, 6,6 euro/luna.