Vanzarile Apple pe piata romaneasca s-au dublat in ultimele noua luni

Vanzarile de produse Apple in Romania ale companiei Integrated Romanian Information Systems s-au dublat in primele noua luni ale acestui an, comparativ cu perioada similara din 2007, datorita reducerii preturilor, iar compania mizeaza pe cresteri importante si in decembrie.

“Evolutia vanzarilor in Romania de pe parcursul primelor 9 luni ale acestui an intaresc estimarile facute la inceputul anului fiscal. In acest moment putem confirma faptul ca in Romania veniturile rezultate din vanzari Apple au o crestere de 100%. Suntem convinsi ca vom reusi sa mentinem cel putin ritmul de crestere de 100% pana la sfarsitul acestui an, iar luna decembrie, ca intotdeauna, va reprezenta cea mai buna luna in ceea ce priveste volumul vanzarilor atat ca unitati, cat si ca incasari”, a declarat Catalin Boaru, marketing & communication manager IRIS.

Preturile produselor Apple s-au redus semnificativ, iar declajaul dintre preturile practicate pe piata americana si cea europeana nu mai este atat de mare.

“Din momentul in care un produs al unei companii americane, asa cum este si Apple, intra pe teritoriul Europei, toate cheltuielile asociate acestuia se platesc in raportare cu euro, la preturile practicate in aceasta regiune. De aceea apar situatii in care preturile de desfacere in Europa, nu numai in Romania, sunt mai mari decat cele practicate in Statele Unite. In ultimii ani insa acest decalaj a fost redus simtitor, astfel incat astazi in Romania pretul produselor Apple sunt mult mai apropiate de cele din Statele Unite ale Americii”, a mai spus Boaru.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri