Directorul executiv al companiei Apple Inc., Steve Jobs, ar putea suferi o interventie chirurgicala pentru scoaterea pancreasului, au spus medicii, relateaza Bloomberg.

Jobs a anuntat ca va intra in concediu pentru cinci luni, dupa ce a descoperit ca problemele sale de sanatate sunt "mai complexe" decat a crezut saptamana trecuta.

Steve Jobs a suferit o procedura medicala similara unei operatii Whipple, prin care sunt extirpate unele parti ale pancreasului, tractul biliar si intestinul subtire, dupa ce a fost diagnosticat in 2004 cu o forma rara de cancer pancreatic, anunta NewsIn.

Actiunile Apple s-au depreciat cu 11% pe piata germana, dupa ce Jobs a anuntat ca isi va pastra rolul de director executiv in timpul concediului medical, ce va dura pana la finalul lunii iunie.

Un potential efect secundar al acestei proceduri implica inlaturarea pancreasului, pentru a preveni secretiile pancreatice, iar pacientul trebuie tinut in viata cu insulina, pentru reglarea glicemiei, a declarat Robert Thomas, seful sectiei de chirurgie a spitalului Peter MacCallum Cancer Centre.

Jobs, care a transferat operatiunile zilnice directorului operational Tim Cook, a anuntat ca se va implica in continuare in "decizii strategice majore".

Reticenta companiei Apple de a furniza informatii asupra starii de sanatate a lui Jobs a cauzat ingrijorari in randul investitorilor, care au fost martori la deprecieri ale actiunilor in urma fiecarui zvon nou legat de sanatatea lui Jobs.

Apple a anuntat numai ca starea medicala a directorului executiv este o chestiune privata, in timp ce Jobs a anuntat saptamana trecuta, ca sufera de "dezechilibru hormonal", ce a dus la o scadere puternica in greutate.

Sursa foto: Agerpres


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si