Producatorul german de chip-uri de memorie, Qimonda a facut demersurile pentru a fi pus sub incidenta legilor ce se aplica institutilor falimentare, la doar o luna dupa ce a primit un pachet de salvare in valoare de sute de milioane de euro, scrie Wall Street Journal.

In luna decembrie compania a fost sutinuta cu un pachet de salvare in valoare de 325 milioane euro, din partea unui grup format din landul german Saxonia, o banca portugheza de dezvoltare si actionarul majoritar Infineon.

Dar surse din interiorul companiei citate de presa, sustin ca Qimonda, ce a avut probleme inca dinainte recesiunii, mai avea nevoie de inca 300 milioane de euro pentru a-si putea continua operatiunile.

O suplimentare de 280 milioane euro in garantii de la guvernul federal si la Saxonia, landul in care compania este principalul angajator, unde de asemenea contingentul cetatenilor au crescut fondurile.

Landul Saxonia, unde Qimonda este una dintre cele mai importante companii care activeaza, a fost afectat de criza si a refuzat sa introduca inca 150 milioane euro, iar discutiile cu cancelarul german Angela Merkel au esuat, de asemenea.

Potrivit surselor din presa, compania nu a fost capabila sa prezinte un plan convingator prin care intentioneaza sa supravietuiasca.

Qimonda produce memorii dinamice cu acces aleator (dynamic random access memory), dar a luptat pentru a concura cu rivali importanti si mai ales cu concurenta venita din Asia, unde productia este ieftina. Preturile pentru chip-uri sunt de asemenea extrem de volatile.

Infineon, fosta subsidiara a conglomeratului german Siemens, a emis luna trecuta un raport extrem de sumbru pentru compania sa si Quimonda, notand ca a inregistrat pierderi de trei miliarde euro pentru anul financiar incheiat la 30 septembrie.

In luna octombrie, Quimonda a redus cu o cincime forta de munca sau cu aproximativ 3000 de posturi, din cei 12.000 la nivel global.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si