Yu este un veteran in Silicon Valley si este apreciat pentru experienta dobandita la Google, YouTube si Yahoo. Facebook, care a tinut in secret acest amanunt, nu a oferit explicatii pentru plecarea acestuia, dar a declarat ca a angajat o companie pentru a gasi un succesor cu experienta in conducerea unei companii publice.

El a coordonat ultima runda de finantare a Facebook in 2007, care a inclus o investitie de la Microsoft in valoare de 15 miliarde dolari. Yu a intalnit dificultati cand compania avea nevoie de noi finantari pentru a acoperi costurile tehnologice de extindere ale retelei sociale. De asemenea, Facebook a incercat sa construiasca o divizie de publicitate in timpul unei economii dure.

“Gideon a jucat un rol important in realizarea succesului nostru financiar, construind o echipa financiara puternica si stabilind operatiunile importante pentru compania noastra”, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook, Brandee Barker. “Suntem recunoscatori pentru contributia lui
Gideon la Facebook si la ceea ce am incercat sa ducem alaturi de el la bun sfarsit”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al Facebook.

Gideon Yu a refuzat sa comenteze legat de plecarea sa.

Compania a anuntat ca a depasit estimarile interne in ultimul trimestru si ca urmareste sa creasca venitul cu 70% in acest an. De asemenea, a mai anuntat ca a incheiat al cincilea trimestru cu crestere a profitului.