Compania ce detine reteaua sociala Facebook a anuntat ca Gideon Yu, care ocupa functia de director financiar, a demisionat din aceasta functie, scrie The New York Times.
Yu este un veteran in Silicon Valley si este apreciat pentru experienta dobandita la Google, YouTube si Yahoo. Facebook, care a tinut in secret acest amanunt, nu a oferit explicatii pentru plecarea acestuia, dar a declarat ca a angajat o companie pentru a gasi un succesor cu experienta in conducerea unei companii publice.

El a coordonat ultima runda de finantare a Facebook in 2007, care a inclus o investitie de la Microsoft in valoare de 15 miliarde dolari. Yu a intalnit dificultati cand compania avea nevoie de noi finantari pentru a acoperi costurile tehnologice de extindere ale retelei sociale. De asemenea, Facebook a incercat sa construiasca o divizie de publicitate in timpul unei economii dure.

“Gideon a jucat un rol important in realizarea succesului nostru financiar, construind o echipa financiara puternica si stabilind operatiunile importante pentru compania noastra”, a declarat purtatorul de cuvant al Facebook, Brandee Barker. “Suntem recunoscatori pentru contributia lui
Gideon la Facebook si la ceea ce am incercat sa ducem alaturi de el la bun sfarsit”, a mai adaugat purtatorul de cuvant al Facebook.

Gideon Yu a refuzat sa comenteze legat de plecarea sa.

Compania a anuntat ca a depasit estimarile interne in ultimul trimestru si ca urmareste sa creasca venitul cu 70% in acest an. De asemenea, a mai anuntat ca a incheiat al cincilea trimestru cu crestere a profitului.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri