Furnizorul gaze naturale şi energie electrică Premier Energy intenţionează ca în următorii doi-trei ani să îşi majoreze cu 50% capacităţile de producţie de energie regenerabilă din România, până la 1,5 GW, şi în paralel să continue să investească în Republica Moldova.

Premier Energy, companie controlată de holdingul ceh Emma Capital, are în România proiecte verzi cu o capacitate de 1.000 de MW, proiecte care sunt în proprietate, în administrare sau în curs de dezvoltare, şi sunt împărţite în mod egal între proiecte eoliene şi fotovoltaice.

Aceeaşi companie a construit anul trecut un parc fotovoltaic de 10 MW în Republica Moldova şi vrea să adauge alţi 20 de MW în 2024. Premier Energy este al treilea mare distribuitor de gaze din România şi cel mai mare furnizor şi distribuitor de electricitate din Republica Moldova.

„Cea mai mare creştere este în domeniul producţiei şi furnizării de electricitate. Şi asta va continua să fie o zonă pe care ne vom concentra în termeni de creştere", a declarat directorul financiar de la Premier Energy, Peter Stohr.

În calitate de ţară membră UE, România s-a angajat să elimine cărbunele până în 2032, şi să îl înlocuiască cu gaze naturale, energie nucleară şi energie regenerabilă.

Directorul general al Premier Energy, Jose Gar, a spus că lipsa de PPA-uri (contracte de achiziţie de energie pe termen lung) cu consumatorii comerciali este una din principalele provocări la adresa capacităţii dezvoltatorilor de proiecte regenerabile de a obţine finanţare de la bănci, înainte de construirea facilităţilor.

„Suntem optimişti cu privire la perspectivele de creştere ale companiei aşa că am putea să analizăm o diversificare a nevoilor de finanţare", a declarat directorul financiar Peter Stohr, întrebat dacă Premier Energy se gândeşte la o listare la Bursa de Valori de la Bucureşti pe termen scurt.

Premier Energy a anunţat, la finalul anului trecut, că a achiziţionat compania CEZ Vânzare, deţinută de Macquarie Asset Management, cu un portofoliu de 1,4 milioane de clienţi. Acum, Consiliul Concurenţei analizează tranzacţia.

Înfiinţată în 2007, Premier Energy operează ca distribuitor şi furnizor pe piaţa gazelor naturale din România, fiind al treilea mare jucător de profil, după Engie şi E.ON.

Compania este deţinută de holdingul din energie Premier Energy PLC înregistrat în Cipru, controlat indirect de omul de afaceri ceh Jiri Smejc, prin intermediul fondului de investiţii Emma Capital.

Sursa foto: Shutterstock

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Companii »


Setari Cookie-uri