Comisia Europeană a anunţat marţi demisia olandezului Frans Timmermans din funcţia de vicepreşedinte, informează Agerpres care citează AFP.

Timmermans fusese confirmat cu câteva ore înainte pe prima poziţie din lista unei coaliţii a social-democraţilor şi ecologiştilor din Olanda, pentru alegerile din 22 noiembrie. Alianța este în prezent lider în sondaje, iar agregatorul EU Elects îi favorizează cu 17,1% din voturi, în fața partidului de centru-dreapta VVD al lui Mark Rutte.

Atribuţiile sale privind politicile de mediu şi climatice ale Uniunii Europene vor fi preluate "temporar" de un alt vicepreşedinte al Comisiei, slovacul Maros Sefcovic, arată un comunicat al executivului european.

„Îi mulțumesc lui Frans Timmermans pentru munca sa uriașă și neobosită de a face din Acordul Verde European o realitate. Datorită contribuției sale excelente și angajamentului puternic am făcut pași mari în îndeplinirea obiectivelor UE de a deveni primul continent neutru din punct de vedere climatic și în direcția creșterii nivelurilor de ambiție climatică la nivel global”, a declarat președintele Comisiei, Ursula von der Leyen.

Plecarea lui Frans Timmermans lasă o gaură într-unul dintre cele mai critice portofolii ale UE, pe care Timmermans îl conducea din 2019. După ce a lucrat la Bruxelles timp de aproape un deceniu, Timmermans este văzut ca fiind „țarul” schimbărilor climatice din UE. Plecarea sa anticipată pune în pericol ultima perioadă din elaborarea politicilor UE pentru Acordul Verde European înainte de alegerile europene din 2024.

Sursa foto: European Parliament / Flickr

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri