Producatorul de telefoane mobile Sony Ericsson a raportat pierderi inainte de taxe de 283 milioane euro pentru al doilea trimestru din 2009, in linie cu estimarile analistilor, anuntand ca activitatea de pe piata de profil s-ar putea comprima cu cel putin 10% anul acesta.
In trimestrul analizat, compania a avut costuri de restructurare de un milion euro, informeaza NewsIn.

Analistii estimasera pierderi de 284 milioane euro, fara cheltuielile de restructurare, cifrate in medie la 62 milioane euro.

"Conform asteptarilor, al doilea trimestru a fost dificil si credem in continuare ca si restul anului va ingreuna performanta financiara a companiei. Totusi, finantele noastre incep sa se imbunatateasca datorita reducerii costurilor", a anuntat compania.

In aceeasi perioada a anului trecut, Sony Ericsson a afisat un profit inainte de taxe de 8 milioane euro.

Industria telefoanelor mobile se asteapta in 2009 la cea mai severa scadere a activitatii din istorie, din cauza recesiunii mondiale care a afectat cererea.

CEO SonyEricsson: Riscam sa pierdem daca nu lansam un smartphone

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri