Romtelecom, cel mai mare operator de telefonie fixa din Romania, a inregistrat, in primul semestru al acestui an, o scadere de 7,6% in venituri, pana la 408,7 milioane euro, fata de 442,4 milioane euro, cat a avut in aceeasi perioada din 2008, arata raportul financiar al grupului grec OTE, care detine 54,01% din actiunile companiei.
Astfel, daca Romtelecom a avut, in primul trimestru al acestui an venituri de 201,4 milioane euro, in scadere cu 8%, in ultimele trei luni a realizat venituri de 207,3 milioane euro, mai mici cu 7,1% fata de aceeasi perioada a anului precedent, ceea ce inseamna ca perioada aprilie-iunie a fost una prolifica pentru companie.

Profitul operational inainte de includerea deprecierii si amortizarii (OIBDA) a crescut cu 8,5% in prima jumatate a acestui an, la 134,9 milioane euro, se arata in raport.

Potrivit unor recente estimari legate de economia romaneasca, obiectivele Romtelecom in aceste conditii de piata sunt de fidelizare a bazei de clienti, precum si de pastrare a actualului nivel al profitabilitatii si lichiditatilor companiei.

Declinul inregistrat de compania de telecomunicatii Romtelecom este cauzat de picajul serviciilor de voce (12%).

Strategia pe care o va adopta operatorul in continuare pentru a compensa pierderile inregistrate pe segmentul serviciilor de telefonie fixa este aceea de a castiga cota de piata prin intermediul unor zone care sunt in crestere, precum serviciile broadband si de televiziune prin satelit.

Dupa cum se arata in raportul OTE, ca urmare a lansarii de oferte noi in primele sase luni ale acestui an, Romtelecom a reusit sa obtina o crestere totala in numarul de unitati generatoare de venituri (prin abonamente PSTN, ADSL si TV) de 9%, comparativ cu aceeasi perioada din 2008 – de la 4.027.223 unitati generatoare la 4.370.506.

In plus, pe segmentul de servicii ADSL, Romtelecom si-a crescut numarul de clienti cu 44%, spre comparatie cu S1 din 2008, iar gradul de penetrare in zona PSTN (Public Switched Telephone Network - retea de telefonie bazata pe comutatie de circuite) s-a marit cu 25 de procente si veniturile obtinute pe aceasta categorie s-au apreciat cu 37%.





Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri