Nielsen: iPhone, cel mai popular telefon din Statele Unite in 2009

iPhone Apple a fost cel mai popular telefon mobil din Statele Unite in 2009, urmat de BlackBerry 8300, si chiar in pofida aglomerarii din piata a noilor instrumente smartphone telefonul Razr de la Motorola a fost al treilea cel mai popular telefon al anului, scrie PC World.

iPhone 3G a captat o cota de 4% din baza tuturor abonatilor la telefonie mobila, urmat de BlackBerry Curve, cu 3,7%, si Razr V3, cu 2,3%, potrivit companiei de cercetare.

Doua telefoane mobile LG, modelele VX9100 si Voyager completeaza top 5 cu 2,1%, respectiv 1,7% din piata.

De asemenea, top 10 este completat de Samsung Rant, BlackBerry Storm, LG Dare, LG Vu si BlackBerry Pearl, care au cote de piata cuprinse intre 1,5% si 1,2%.

Nielsen a analizat si cele mai accesate site-uri prin internetul mobil, iar Google Search, Yahoo si Gmail sunt primele trei portaluri de profil. Top 10 al celor mai accesate site-uri prin internetul mobil este completat de Weather Channel, Facebook, Hotmail, Google Maps, AOL Mail si CNN News.

Printre site-urile video cele mai accesate pe telefonul mobil se numara YouTube, Fox Interactive Media si Weather Channel, Comedy Central, CBS, ABC, MTV, NBC, ESPN si E! Channel.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri