Astfel, proiectul PLM-Adaptor, desfasurat in parteneriat cu universitatile tehnice din Bacau, Galati, Braila, Constanta, Oradea, Petrosani si Suceava, in valoare totala de 2,4 milioane de euro, finantat in proportie de 95% de Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 se va intinde pe o perioada de 31 de luni, pana la jumatatea anului 2012.

In tot acest timp, prin colaborarea dintre echipa tehnica a Ada Computers si a 14 profesori din universitatile tehnice din orasele vizate, va fi intocmita o cercetare privind profilul angajatului ideal in companiile active pe pietele auto, aero-navala si a produselor electronice si electrocasnice.

Companiile incluse in cercetare au cifra de afaceri de peste 100.000 de euro.

Pe baza concluziilor cercetarii, cate 100 de studenti din cele 7 universitati, alesi in functie de media notelor obtinute, vor participa la cursuri si proiecte de intelegere a mediului de afaceri si a cerintelor la angajare.

Pe parcursul celor 31 de luni vor fi organizate 14 evenimente locale „Bursa locurilor de munca”, in parteneriat cu AJOFM, unde vor fi invitate atat firmele din industrie, cat si studentii implicati in proiectul PLM-Adaptor.

Suma totala a subventiilor in cadrul schemelor de finantare pentru ocupare, formare profesionala si imbunatatirea conditiilor de munca puse la dispozitie de Ministerul Muncii este de 142 milioane euro, din care 85% reprezinta contributia Uniunii Europene prin Fondul Social European, iar 15% contributia din bugetul de stat.