In ultimul trimestru din 2009, telefonul iPhone, dezvoltat de Apple, a acumulat 16,6% din vanzarile de smartphone-uri, in scadere de la 18,1%, cat a inregistrat in trimestrul anterior, scrie Wall Street Journal, care citeaza un raport al companiei de cercetare ABI Research.
Apple a vandut 8,7 milioane de iPhone-uri in trimestrul al patrulea, ceea ce inseamna o crestere cu 18% fata de trimestrul anterior. Insa in trimestrul al patrulea piata smartphone-urilor a crescut cu 26%, dupa ce Motorola a lansat primul terminal cu platforma Android, iar Nokia a vandut 4,6 milioane de terminale.

Ultima data cand cota de piata a iPhone a scazut a fost in trimestrul patru din 2008, anunta ABI Research.

Michael Morgan, analist al companiei, e de parere ca Apple s-ar putea afla in aceeasi faza in care s-a aflat si Razr. In 2004, Motorola a lansat telefonul Razr, care s-a bucurat de foarte mare succes, insa, dupa mai putin de doi ani in care a fost vandut acelasi telefon cu acelasi aspect, popularitatea acestuia a scazut.

Totusi, producatorul de computere se bucura de unele dintre cele mai mari marje de profit din industrie si este un etalon al industriei pe care a influentat-o in totalitate. Totusi, analistul Michael Morgan crede ca "o scadere a cotei de piata intr-un trimestru cu vanzari record este un semn de ingrijorare".


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Apple controleaza trei sferturi din piata de casti wireless