Vanzarile de telefoane inteligente (smartphone) au insemnat anul trecut 21,4% din piata totala de telefoane estimata la 253 de milioane de euro in 2009, potrivit companiei de cercetare GFK Romania.

Totodata, numarul unitatilor de telefoane inteligente vandute a insemnat anul trecut 3,7% din piata totala de telefoane estimata la patru, cinci milioane de exemplare anul trecut.

Diferenta dintre procentul unitatilor vandute si valoarea acestora se datoreaza preturilor mai mari ale telefoanelor inteligente comparativ cu cele „clasice”.

In primele noua luni ale anului trecut, vanzarile de telefoane inteligente au fost de circa 36 de milioane de euro, acestea reprezentand 20% din vanzarile de 180 de milioane de euro de telefoane mobile din aceeasi perioada, potrivit lui Ciprian Hatneanu, director retail&technology in cadrul companiei de cercetare GfK Romania.

Julien Ducarroz, director comercial business to consumer al Orange Romania, principalul operator telecom pe piata locala declara recent pentru Wall-Street ca telefoanele inteligente au insemnat 10% totalul telefoanelor vandute in 2009. Totodata el adauga ca in acest an vanzarile de smartphone-uri vor creste atat datorita ofertei mai mari de produse, dar si scaderii preturilor acestora.

El a mai precizat ca in decembrie vanzarile de smartphone-uri au insemnat aproximativ 10% din vanzarile de telefoane comercializate de Orange, in timp ce in decembrie 2008 acestea erau intre 1-2%.

Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Dependent(a) de smartphone? Cum sa iti monitorizezi comportamentul