Steve Jobs, directorul executiv al Apple, producatorul californian al iPhone si al player-ului muzical iPod, a fost ales personalitatea anului 2009 in industria mobila, la Congresul Mondial al Telefoniei Mobile (Mobile World Congress), cel mai mare mare targ international de profil, organizat anual la Barcelona, scrie publicatia CNET News.
Premiul executivului Apple a fost singurul acordat de presa.

De asemenea, s-au mai acordat distinctii pentru 19 categorii, printre care:

- „Cea mai buna promovare pe telefonul mobil” (OgilvyOne si Clanmo GmbH pentru IKEA);

- "Cea mai mare contributie la dezvoltarea sociala si economica" (Grameen Foundation - fundatie care incearca sa combata saracia prin folosirea tehnologiei - MTN Uganda-liderul telecom in Uganda si Google);

- "Premiul pentru cel mai bun telefon mobil" (HTC Hero),

- "Premiul acordat pentru merite deosebite unui presedinte de companii" - Carl-Henric Svanberg, fostul director executiv al Ericsson, din septembrie presedinte al gigantului British Petroleum (BP);

Nu este ceva neobisnuit ca Jobs sa fie apreciat pentru contributia sa la evolutia industriei mobile, dar este pentru prima data cand nici Steve Jobs si nici Apple nu au participat la evenimentul de la Barcelona.

De altfel, Apple nu a fost prezenta nici la Macworld Expo, targ dedicat companiei si organizat intre 9 si 13 februarie la San Francisco. Anul trecut a fost ultima participare a Apple la acest eveniment, dupa cum declara seful companiei la finalul lui 2008.

In decembrie, Jobs a mai fost numit directorul executiv al deceniului de catre revista americana Fortune.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri