Un utilizator al retelei sociale Twitter are in medie zece conturi pe care le urmareste si trimite in medie cel putin zece mesaje, arata un nou studiu al companiei de securitate Barracuda Labs, scrie Mashable.

Studiul - care a cuprins 19 milioane de conturi Twitter - prezinta felul in care utilizatorii folosesc site-ul de microblogging.

Astfel, potrivit studiului, un utilizator activ este urmarit de zece prieteni si urmareste cel putin zece conturi. De asemenea, un utilizator trimite in medie mesaje de cel putin zece ori, ceea ce inseamna ca doar 21% dintre utilizatori sunt activi.

Doar 26% dintre utilizatorii Twitter au mai mult de zece urmaritori (n.r. - followeri), in timp ce doar 40% urmaresc zece utilizatori sau mai multi, astfel majoritatea utilizatorilor Twitter (51%) sunt urmariti de mai putin de cinci persoane.

Studiul estimeaza ca 34% dintre utilizatorii retelei sociale nu au trimis niciodata un mesaj (n.r. - tweet), in timp ce 73% dintre utilizatorii Twitter au trimis mesaje de mai putin de zece ori. Potrivit acestor date, majoritatea mesajelor provin de la un sfert dintre utilizatori.

De asemenea, Barracuda Labs a analizat cresterea Twitter de-a lungul timpului, iar cifrele care arata ca site-ul de microblogging a crescut impresionant la inceputul lui 2009, s-au modificat dramatic in ultimele luni. Revenind la datele din 2008, raportul estimeaza ca site-ul de microblogging a crescut cu doar 0,31%. Dupa o acoperire rapida in media si un flux de celebritati precum Oprah Winfrey, utilizarea Twitter a crescut cu 20% in aprilie 2009 inainte de a ajunge la o crestere de 0,34% in decembrie.

Aproximativ 79% dintre utilizatori au trimis mai putin de zece tweet-uri in luna iunie 2009, insa numarul a scazut la 73% in decembrie. In luna iunie 2009, 80% dintre utilizatori au mai putin de zece prieteni, insa procentajul a scazut la 74% in decembrie.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si
Hi5, MySpace, Flickr. Toate retelele, intr-o animatie excelenta!