Tranzactiile cu cardul din magazinele online au ajuns anul trecut la o valoare de aproximativ 96 de milioane de euro, adica in jur de 3% din valoarea platilor totale prin card de peste 3,2 miliarde de euro, potrivit Netopia System, una dintre cele mai importante companii locale de microplati.
Pe de alta parte, tranzactiile online au reprezentat anul trecut circa 1,5% (1.260.000) din totalul de 84,4 milioane de plati cu cardul realizate de romani la punctele de vanzare din tara si strainatate, potrivit companiei.

Antonio Eram, fondatorul si directorul general al Netopia System, considera ca in 2010 platile online prin card bancar vor creste cu peste 20% fata de 2009 depasind pragul de 1.500.000 de plati. Din aceste tranzactii, Netopia si-a propus sa proceseze circa 30%.

“Luand in considerare cele aproximativ 12 milioane de carduri active din Romania si nivelul actual de utilizare al lor in tranzactii pe internet, rezulta ca trebuie sa mai treaca noua ani pentru ca fiecare card sa fie folosit macar o data si pentru o plata online. In 2009 s-a inregistrat, in medie, o singura tranzactie online la 10 carduri”, declara Antonio Eram.

Compania asigura prin serviciul mobilpay.ro in prezent peste 80% din platile prin SMS. In octombrie 2009, Netopia a lansat sistemul mobilpay de plati online prin card bancar, aplicand o politica de neutralitate si minima interferenta in relatiile comerciale ale partenerilor comercianti acceptatori.

“Adoptia sistemelor de plati online prin card in randul micilor comercianti a fost influentata pana acum si de comisioanele mari pe care acestia trebuiau sa le plateasca la volume mici de incasari. Mobilpay a decis sa incurajeze acest segment prin aplicarea unui comision unic, indiferent de volumul de tranzactionare. Diferentele de comision vor fi date de timpul de decontare”, afirma managerul Netopia Systems.

Netopia System este furnizor de servicii mobile, mesagerie, marketing si comunicare.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri