Un nou raport al companiei de telecomunicatii Ericsson arata ca utilizarea de date mobile a depasit traficul de tip voce, scrie TG Daily.

Potrivit unor date furnizate de Ericsson, in ultimii doi ani traficul total de date din intreaga lume s-a extins cu aproximativ 280%.

In cadrul evenimentului CTIA Wireless din Las Vegas, directorul executiv al Ericsson, Hans Vestberg, a declarat ca traficul de voce a reprezentat aproximativ 140.000 de terabyte de date trimise prin reteaua wireless in fiecare luna. Pentru prima data conexiunile pentru transmisiile de date au depasit aceasta cota, desi Vestberg nu a precizat cu cat.

Intr-o singura zi, in timpul noului an chinezesc, mai mult de 23 de miliarde de mesaje text (SMS) au fost trimise. Acesta este doar un singur exemplu despre cum consumatorii folosesc telefoanele mobile in alte modalitati decat de a vorbi la acestea.

"Este un prag important avand in vedere ca 400 milioane de abonamente de banda larga genereaza in prezent mai mult trafic decat cele 4,6 miliarde de abonamente mobile de tip voce din intreaga lume", a declarat Vestberg.

Totusi, este o arie delicata pentru industria mobila deoarece marjele pentru traficul de voce sunt mult mai mari decat cele pentru trafic de date. In cazul in care datele depasesc consumul de conexiuni tip voce, consumatori ar putea cunoaste noi planuri tarifare pentru datele mobile.

Mai multi operatori mobili sustin ca era consumului nelimitat de date este aproape de sfarsit, mai ales dupa ce retelele 4G si LTE vor fi dezvoltate in totalitate.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si