Steve Jobs, directorul executiv al Apple, a lansat, in cadrul Worldwide Developers Conference, noul iPhone, care contine noi functii considerate de analisti o prelungire fireasca a iPhone 3GS, scrie presa internationala.
Totusi, noul terminal nu a surprins in mod deosebit multimea, dat fiind faptul ca Apple se confrunta cu o competitie puternica in segmentul smartphone venita din partea terminalelor Android, dar si din cauza faptului ca iPhone 4 a fost prezentat neoficial publicului de revista Gizmodo, dupa ce un inginer Apple si-a pierdut telefonul intr-un bar.

Jobs a descris iPhone 4 ca fiind cel mai mare pas de la iPhone-ul original. Printre noile functii ale iPhone se numara noua tehnologie de afisare si o rama metalica ce are si functia de antena si care imbunatateste conexiunea.

Telefonul are doua camere video, dintre care una situata pe partea interioara a acestuia, care permite comunicarea de tip video chat. “Am crescut cu <The Jetsons> si <Star Trek>, intotdeauna m-am gandit la apelurile video. Acum sunt reale”, a spus Jobs.

Dezvoltatorii de aplicatii s-au aratat multumiti de noul telefon si de sistemul de operare actualizat, care permite utilizatorilor sa foloseasca mai mult de o aplicatie.

iPhone 4 care va fi lansat pe 24 iunie in Statele Unite, Marea Britanie, Franta, Germania si Japonia, se va gasi in doua variante (alb si negru) si este cu aproape 24% mai subtire decat predecesorul sau. De asemenea, noul iPhone are o baterie mai buna, ce permite o durata de utilizare mai mare.

Jobs a prezentat FaceTime, o noua tehnologie de videoconferinta pentru iPhone, care initial va functiona doar prin retelele Wi-Fi.

O alta schimbare facuta de Apple este adaugarea motorului de cautare Bing de la Microsoft, desi Google va ramane principala optiune.
Preturile iPhone sunt stabilite in functie de memoria de stocare ale acestuia. De exemplu, in Statele Unite pretul de inceput va fi de 199 dolari, in timp ce modelul cu o capacitate de stocare mai mare va costa 299 dolari.



Jobs a declarat ca serviciul de publicitate mobila iAds va fi lansat pe 1 iulie si deja a incheiat contracte in valoare de 60 milioane dolari cu grupuri precum Nissan, Citigroup si Unilever.

In timpul prezentarii, Jobs a avut parte si de erori tehnice, scrie The Wall Street Journal. Directorul executiv a intampinat dificultati in incarcarea unei pagini web ce a surprins sala prin linistea care s-a impus. “Ma tem ca nu voi putea sa va arat prea multe”, a declarat Jobs, dupa ce a incercat sa faca o demonstratie. Ulterior, Jobs a cerut audientei sa deconecteze telefoanele si laptop-urile pentru a putea sa foloseasca reteaua wireless in prezentarea sa.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri