"Disponibilizarile se vor face dupa nivelul de competenta", a afirmat Gabriel Sandu.

De asemenea, Societatea Nationala de Radiocomunicatii (Radicom) va disponibiliza 800 din cei 1.800 de angajati, pana la sfarsitul anului, a mai spus Gabriel Sandu, citat de NewsIn.

Totodata, ministrul a declarat ca a propus acum sase luni fuziunea Institutului National de Studii si Cercetari pentru Comunicatii (INSCC Bucuresti) cu Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica (ICI Bucuresti), dar ca nu a primit inca un raspuns in acest sens.

"ICI are 200 de angajati, iar INSCC are vreo 30 de angajati. Propunerea mea era ca INSCC sa faca absorbtie cu ICI si sa disponibilizeze 25% din numarul cumulat al angajatilor celor doua institute", a precizat ministrul Gabriel Sandu.

INSCC Bucuresti desfasoara activitati de cercetare fundamentala si cercetare aplicativa, participa la proiecte de dezvoltare tehnologica, studii tehnice si economice. INSCC realizeaza, de asemenea, masurari si teste, evaluarea conformitatii si certificarea echipamentelor de comunicatii.

Institutul National de Cercetare Dezvoltare in Informatica (ICI Bucuresti) are o prezenta activa de peste 39 de ani in informatica romaneasca si reprezinta principalul institut de cercetare- dezvoltare din Romania in domeniul tehnologiilor informatiei si comunicatiilor.