Gigantul IT Google vrea sa inchida magazinul virtual din Statele Unite prin care vindea telefonul Nexus One direct catre consumatori dupa ce vanzarile au fost slabe, scrie InformationWeek.
Google a anuntat ca actualul stoc de telefoane este ultimul, iar dupa terminarea acestuia magazinul online va fi inchis. “Nexus One nu va mai fi disponibil online de la Google. Serviciile pentru consumatori vor fi in continuare disponibile, iar telefonul mobil va fi vandut inafara Statelor Unite prin parteneri precum Vodafone si Korea Telecom”, anunta un comunicat de presa postat pe blogul oficial.

Experimentul Google de a vinde telefoane Android prin internet direct catre consumatori a fost un esec inca de la inceput. Unul dintre motivele pentru care magazinul online a fost pastrat este faptul ca parteneri precum Verizon Wireless si Sprint au refuzat colaboreze la vanzarea telefonului prin acest sistem.

Aceasta strategie de vanzare a fost criticata de specialistii in domeniu deoarece consumatorii nu puteau sa probeze fizic telefonul. Telefoanele mobile sunt terminale personale, iar consumatorii nu le pot cumpara fara sa le vada.

Cand Google a anuntat prima data ca Nexus One nu va mai fi vandut online, compania a promis ca terminalul va fi disponibil in magazinele fizice. Dar si de data aceasta retaileri importanti din Statele Unite nu s-au aratat interesati de comercializarea telefonului Android.

In pofida esecului dovedit de modelul de vanzare online, Google sustine ca Nexus One a fost o divizie profitabila a companiei.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri