Google ar putea cumpara procesatorul de plati virtuale Jambool, in eforturile sale de a domina industria retelelor sociale, potrivit PC World.

Informatiile privind posibilitatea achizitionarii site-ului Jambool nu au fost confirmate de oficialii companiei sau de reprezentanti ai Google, ci se bazeaza pe “surse multiple”, dupa cum arata TechCrunch.

Conform acestei publicatii, pretul de achizitie al procesatorului de plati virtuale este cuprins intre 70 si 75 milioane dolari.

Jambool este dezvoltatorul unei platforme de plati virtuale numita Social Gold, care permite creatorilor de aplicatii si jocuri sa gazduiasca economii virtuale sau sa permita utilizatorilor sa plateasca pentru jocurile respective.

Social Gold este similar serviciului Facebook Credits.

Daca zvonurile privind cumpararea Jambool sunt adevarate, site-ul va reprezenta a optsprezecea achizitie a Google in acest an. Compania a cumparat la finalul saptamanii trecute Slide, o companie care produce software pentru retele sociale, pentru o suma cuprinsa intre 180 si 230 milioane dolari.

Google a refuzat sa comenteze asupra acestei informatii, spunand ca “nu ofera declaratii pe baza unor zvonuri sau speculatii”, in timp ce Jambool nu a dat nici un raspuns.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si