Aceasta tehnologie va permite utilizatorilor sa transfere emisiuni TV high-definition si filme, muzica si alt continut de divertisment intre televizoare, computere si alte dispozitive fara a fi nevoie de cabluri multiple si telecomenzi, dupa cum a afirmat High-Definition Audio-Video Network Alliance.

Printre fondatorii grupului se afla Samsung Electronics Co. Ltd. si retelele de televiziune NBC universal ale General Electric Co.

Printre alti participanti se afla operatorul de cablu Charter Communications Inc., producatorul de electronice Mitsubishi Digital Electronics America Inc., IVC si Sun Microsystems Inc.
Grupul va face posibilia vizualizare de continut video oricand si oriunde, dupa cum a declarat Richard Doherty, director de cercetare al Envisioneering Group.

Primele produse compatibile vor fi puse in vanzare catre sfarsitul anului 2006, a declarat Heemin Kwon, presedintele grupului si vice presedinte si director general al Samsung Electronics Co.

Unul dintre telurile grupului este de a permite utilizatorilor sa vizioneze si sa inregistreze pana la cinci canale simultan pe televizoarele high-definition. De asemenea, doreste sa dezvolte o metoda prin care utilizatorii sa foloseasca o singura telecomanda pentru toate dispozitivele de divertisment dintr-o retea casnica.

Companiile au declarat ca intentioneaza sa lucreze cu organizatii din industrie precum Consumer Eletronics Associatios, CableLabs si Motion Picture Association of America.

In incercarea de a preveni pirateria programelor digitale, retelele casnice ce vor utiliza standardul vor fi dotate cu protectie copyright, care insa va permite in continuare utilizatorilor sa distribuie continutul intre dispozitive.