Veniturile Apple trec pentru prima data in ultimii 14 ani peste cele ale Microsoft

Afacerile Apple au ajuns intre iulie si septembrie la 20,3 miliarde de dolari, producatorul iPhone si iPad depasind pentru prima data din 1996 si pana acum cifra de afaceri a Microsoft, gigantul de software avand in aceeasi perioada afaceri de 16,2 miliarde de dolari, scrie publicatia economica BusinessInsider.

In acelasi timp, Microsoft a pierdut in luna mai lupta cu Apple pentru titlul de cea mai valoroasa companie de tehnologie, iar Apple se distanteaza, datorita cererii solide pentru telefoanele si tabletele PC pe care le produce.

Pe de alta parte, profitul net al Apple a crescut cu 70% intre iulie si septembrie la 4,31 miliarde de dolari, de la 2,53 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut.

Apple ramane insa in urma Microsoft, compania de soft obtinand un profit net de 5,41 de miliarde de dolari, mai mult 51% fata de perioada similara din 2009, datorita vanzarilor pachetelor Office, a sistemelui de operare Windows si a jocului video Halo. Sistemul de operare Windows 7 a fost vandut in 240 de milioane de copii de la lansare in toamna anului trecut.

Sursa foto: BusinessInsider


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea IT & C »Setari Cookie-uri