Ronald Binkofski, directorul general al Microsoft Romania, filiala locala a celui mai mare producator de software la nivel mondial, a afirmat ca poarta negocieri cu managementul companiei pentru a aduce si in Romania printr-un partener autorizat consolele Xbox 360 si tehnologia Kinect, insa pana acum nu are informatii despre cand s-ar putea intampla acest lucru.

“Stiu ca este o cerere foarte mare pentru aceste produse, sunt sigure ca vor fi disponibile, negociem pentru a le aduce si in Romania, dar este un lucru care cere timp. M-am luptat mult pentru a le aduce si in Polonia (n.red managerul a venit in octombrie de la filiala poloneza a producatorului de soft) si pana la urma am obtinut acest lucru si sunt sigur ca se va intampla si in Romania”, a afirmat seful Microsoft Romania.

Chiar daca Microsoft nu a lansat oficial aceste produse pe piata locala, consola Xbox 360 poate fi cumparata de la retaileri precum Altex, eMag sau PCfun, la preturi intre 974 si 1400 de lei.

Xbox 360, consola realizata de Microsoft, a fost vanduta in 41,7 de milioane de unitati de la lansarea in noiembrie 2005 si pana in iunie anul acesta.

Pe de alta parte, Kinect, o tehnologie care se conecteaza la Xbox pentru a facilita controlul jocurilor video exclusiv prin gesturi, miscari si comenzi vocale, a inregistrat vanzari de circa 2,5 milioane in primele 25 de zile de la lansarea acesteia pe 4 noiembrie.

Produsul care costa 150 de dolari este foarte important pentru Microsoft intrucat compania spera ca astfel sa recupereze din diferenta pierduta in fata rivalilor de la Nintendo si Sony, care au introdus sisteme similare: Wii, respectiv PlayStation Move.

Nintendo este cel mai mare producator mondial de console de jocuri video si a vandut aproximativ 70,9 milioane de console Wii in toata lumea de la lansarea modelului in noiembrie 2006 si pana in vara acestui an.

Sony a inceput sa comercializeze Playstation 3 tot in noiembrie 2006, consola care la sfarsitul verii inregistrase vanzari de 36 de milioane de unitati.

Sursa foto: Microsoft.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea IT & C »Citeste si