Agentia de evaluare financiara a redus cu o treapta ratingurile datoriilor neacoperite si depozitelor Caixa Economica Montepio Geral si cu doua sau mai multe trepte calificativele altor sase banci, inclusiv BCP.

Ratingul BCP, prezenta in Romania prin Millennium Bank, a fost coborat de la "Baa3" la "Ba2", cu perspectiva negativa.

Principalii factori care au influentat decizia de scadere a ratingurilor bancilor portugheze sunt situatia financiara "slabita" a majoritatii institutiilor de credit, dar si a guvernului portughez, cat si "deciziile dificile" cu care se vor confrunta companiile vizate intr-o perioada de sprijin tot mai redus pentru bancile mici la nivel european, se spune in comunicat.

Citeste si:

Deteriorarea situatiei financiare a guvernului portughez creste probabilitatea ca statul sa limiteze potentialul sprijin acordat in viitor bancilor.

Moody's a redus marti cu o treapta ratingul obligatiunilor de stat cu maturitate pe termen lung emise de Portugalia, de la "A3" la "Baa1", cu perspectiva negativa, considerand ca noul guvern care se va instala in aceasta vara va trebui sa ceara urgent ajutor financiar de la Uniunea Europeana.