Ziarul bTages-Anzeiger citeaza surse din cadrul UBS care sustin ca detaliile programului de reduceri de costuri nu au fost inca puse la punct si aprobate de Consiliul de Administratie, insa vor fi anuntate odata cu rezultatele bancii pe trimestrul al doilea, pe 26 iulie, informeaza Mediafax.

Aceeasi publicatie scria de curand UBS si Credit Suisse pregatesc concedierea a mii de angajati, fara a da insa alte detalii.

Reprezentantii UBS au refuzat sa comenteze informatiile, insa directorul diviziei de wealth management a bancii, Juerg Zeltner, a declarat saptamana trecuta ca banca trebuie sa-si reduca costurile pentru a face fata conditiilor dure de piata. Totodata, presedintele Kaspar Villiger a afirmat ca taierea cheltuielilor este inevitabila.

In plus, ziarul Handelszeitung scrie ca Credit Suisse este pe cale sa renunte la 1.000 de angajati pentru a economisi 800 milioane de franci, citand de asemenea o sursa din interiorul institutiei de credit.

Si Credit Suisse ar trebui sa anunte reducerile de cheltuieli odata cu rezultatele financiare, pe 28 iulie.

Un purtator de cuvant al companiei a refuzat sa comenteze informatiile.

Citeste si:

Totodata, Handelszeiting noteaza ca UBS vrea sa economiseasca circa 90 milioane de franci pe an prin inchiderea a 27 de sucursale din Zurich si concentrarea operatiunilor in cinci centre mari.

Cea mai mare banca elvetiana a fost salvata in 2008 de guvern dupa pierderi uriase cauzate de activele "toxice" a caror valoare s-a prabusit la inceputul crizei financiare globale. UBS a redus numarul angajatilor de la 78.000 la 64.000 inca din ajunul crizei financiare, insa a revenit anul trecut peste pragul de 65.000 de salariati.

Costurile cu personalul au crescut puternic la UBS dupa cresterea salariilor de baza pentru a atrage si a pastra angajatii de valoare in pofida bonusurilor scazute raportat la cele acordate de concurenti, plafonate de guvern in urma crizei.

Totodata, banca a derulat campanii agresive de angajari pe pietele "de crestere" din Asia.

Trimestrul al doilea al acestui an a fost unul dificil pentru bancile de investitii, ale caror profituri au fost afectate sever de criza datoriilor de stat din Europa.

Totodata, bancile elvetiene se confrunta cu dificultati cauzate de aprecierea francului elvetian la maxime record fata de dolar si euro, umfland costurile pe plan local.