Gabriel Resources a inregistrat pierderi de 4,6 milioane de dolari canadieni (3,3 milioane de euro) in primul semestru, fata de un rezultat negativ de 27,44 milioane de dolari canadieni in perioada similara a anului trecut, a anuntat compania miniera, informeaza Mediafax.

Compania canadiana si-a majorat, de la 80,46% la 80,69% participatia in capitalul social al Rosia Montana Gold Corporation (RMGC), care dezvolta proiectul minier de la Rosia Montana, prin achizitia unui pachet minoritar de actiuni de la Foricon SA in schimbul a 1,15 milioane de dolari. Statul roman detine 19,31% din actiuni, prin Minvest Deva.

In trimestrul al doilea, Gabriel Resources si-a redus pierderile, de la 11,42 milioane de dolari canadieni in perioada corespunzatoare a anului trecut la 3,5 milioane de dolari (2,5 milioane de euro). Rezultatul negativ din trimestrul al doilea reflecta, in principal, compensatii in actiuni si costuri de 5,2 milioane de dolari canadieni (3,77 milioane de euro), dar si castiguri de 1,7 milioane de dolari canadieni (1,2 milioane de euro) din dobanzi si variatia de curs valutar.

Bugetul de baza si cheltuielile estimate pentru proiect in anul in curs totalizeaza 57,5 milioane de dolari canadieni (41,67 milioane de euro). Bugetul include doar acele cheltuieli necesare pentru mentinerea valorii investitiilor in active miniere si obtinerea autorizatiei de mediu.

In prima jumatate a anului, costurile de explorare si dezvoltare au urcat de la 15,7 milioane de dolari canadieni anul trecut la 21,6 milioane de dolari (15,6 milioane de euro). In trimestru al doilea, aceste cheltuieli au avansat de la 7,5 milioane de dolari canadieni la 12,4 milioane de dolari (9 milioane de euro).

La sfarsitul lunii iunie, lichiditatile companiei, incluzand investitii pe termen scurt, se ridicau la 176,4 milioane de dolari canadieni (128 milioane de euro), fata de 121,5 milioane de dolari in decembrie si 92,6 milioane de dolari in iunie anul trecut.

Compania se afla in prezent in faza de obtinere a autorizatiilor necesare si de pregatire a dezvoltarii proiectului Rosia Montana.

Costurile de capital pentru dezvoltarea proiectului, incepand din martie 2009, impreuna cu alte costuri, precum din dobanzi, de finantare si corporatiste, se ridica la aproximativ un miliard de dolari SUA (700 milioane de euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si