Peste 100 de antreprenori au participat la conferința națională #ITforENERGY - Zilele Smart Industry - Îmbunătăţirea nivelului de cunoştinţe în domeniul IT, organizată de Federația Patronală Petrol și Gaze și Patronatul Femeilor Antreprenor - membru fondator al Confederației Naționale pentru Antreprenoriat Feminin (CONAF), la Camera de Comerț și Industrie Prahova, din Ploiești.

Prin această inițiativă, organizatorii vor să pună bazele unui mediu profesional adaptabil și inovator prin îmbunătățirea competențelor digitale ale angajaților, care reprezintă primul pas în direcția creșterii competitivității IMM-urilor. Participanții au avut ocazia să exploreze în cadrul evenimentului o gamă diversificată de subiecte, de la impactul digitalizării în industrie la rolul crucial pe care îl joacă tehnologia în optimizarea proceselor de afaceri, oferindu-le oportunitatea de a acumula cunoștințe și perspective valoroase despre dezvoltare durabilă.
Daniel Apostol, Director General FPPG, a transmis în deschiderea evenimentului: ”Vreau să salut și pe această cale parteneriatul pe care FPPG îl are cu PFA, una dintre direcțiile acestui parteneriat fiind desfășurarea unor programe dedicate sporirii gradului de pregătire profesională în rândul companiilor care activează în sectorul energetic. O foarte bună pregătire a societății pentru transformarea digitală va conduce de la sine către o foarte bună pregătire pentru toate schimbările care vor veni la pachet cu tranziția economică și cu tranziția energetică.”
Gabriel-Ioan Avrămescu, Deputat și Vicepreședinte al Comisiei pentru administrație publică și amenajarea teritoriului, a evidențiat importanța îmbunătățirii colectării veniturilor statului pentru o economie durabilă și fără presiuni asupra mediului de afaceri. El a subliniat că în prezent, totul depinde de acest proces, evidențiind necesitatea reformei instituționale. „Dacă intrăm pe site-ul ANAF, vedem că ultima strategie pentru îmbunătățirea colectării este din 2019. Este o problemă de reformă instituțională, iar aceasta ar putea duce la o schimbare reală. Digitalizarea devine esențială deoarece peste jumătate dintre funcționarii publici nu sunt familiarizați cu utilizarea calculatoarelor!”, a declarat Gabriel-Ioan Avrămescu.
Prefectul Județului Prahova, Virgiliu-Daniel Nanu, a subliniat necesitatea unei baze de date interconectate și compatibile cu toate celelalte sisteme pentru digitalizarea eficientă. El a remarcat importanța unei gândiri de ansamblu pentru proiectele de digitalizare, menționând: „Nu poate fiecare instituție să pornească cu un proiect propriu pentru digitalizare. Este esențial să avem o abordare unitară și să gândim un flux al documentelor care să fie recunoscut de toți. Cadastrul este un exemplul unui proiect de succes în ceea ce privește digitalizarea!”
Marius Poșa, Subsecretar de stat la Ministerul digitalizării, a transmis: ”Deși sunt foarte multe norme care trebuie corelate cu tot ceea ce înseamnă legislație europeană, sunt sigur că până anul viitor vom avea normele pentru o lege coerentă a arhivării digitale.”
Alin Diniță, Rector al Universității Petrol – Gaze din Ploiești, a declarat ”Digitalizarea oferă oportunități imense de progres și inovație. Prin tehnologii digitale putem să îmbunătățim sectoare precum sănătatea, educația, afacerile și guvernarea. Competențele digitale nu mai sunt opționale, ele sunt fundamentale în lumea modernă, astfel încât un proiect precum #ITforENERGY este un atuu pentru dezvoltarea României.”
Roxana Mircea, Managing Partner REI Grup, a subliniat importanța valorificării fondurilor alocate Tranziția Justă și a anunțat mai multe scheme de ajutor de stat care sunt deschise sau se vor deschide. ”Companiile și unitățile administrativ teritoriale nu trebuie să rateze fondurile europene pe care le au la dispoziție în lunile Noiembrie-Decembrie.”
Daniela Dărăban, Director Executiv al Federației Asociațiilor Companiilor de Utilități din Energie (ACUE), a evidențiat necesitatea investițiilor digitale în sectorul energetic, subliniind importanța implementării tehnologiei care să anticipeze profilul de consum. A accentuat rolul esențial al inteligenței artificiale în îmbunătățirea preciziei și în previzionarea evoluțiilor nivelului de producție pentru a asigura securitatea sistemului energetic. Aceasta a punctat, de asemenea, importanța pregătirii resursei umane pentru a asimila digitalizarea, susținând că angajații trebuie să fie pregătiți pentru a face față noilor tehnologii și pentru a le integra în mod eficient.
Cristina Chiriac, Preşedinta PFA & CONAF, a concluzionat că digitalizarea IMM-urilor reprezintă motorul în creșterea competitivității. ”Digitalizarea poate fi asemănată cu un tren rapid care pornește din stație. Educația în acest domeniu reprezintă biletul pentru a fi în tren și a călători către oportunități neexplorate. Cei care înțeleg avantajele digitalizării vor fi printre călătorii care vor alege să urce la bord și vor ajunge la destinație, fie fiind în fruntea competiției, fie ocupând un loc la masa celor care conduc discuțiile despre competitivitate. În același timp, cei care nu își achiziționează biletul și refuză să urce în trenul digitalizării, crezând că acesta nu este pentru ei, vor rămâne pe peronul competitivității, cu produse sau servicii nevandabile.”

La conferinţa #ITforENERGY, organizată exemplar de organizația CONAF Sucursala Prahova pe 6 noiembrie, au mai participat Aurelia PĂTRAȘCU - Președinte Senat Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, Ana Maria STANCU - CEO Bucharest Promo Robots, Robot Fleet Amiral, Corina NEAGU - Fondatoare Development Advice & Resources (DARE), Mihaela TUDOR - Founder & CEO Tudor Communication, Simona ILIE - Director Dezvoltare Integrisoft Solution, Gabriela STERIAN - Membru în Colegiul de Conducere al Camerei de Comerț și Industrie Prahova, Dragoș IRIMESCU - Fondator Wetterbest, Adrian LAZĂR - Fondator Centrul Consultanță Rutieră CECOR, alţi antreprenori.
Titlu proiect: #ITforENERGY – Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe în domeniul IT pentru angajații IMM
PROIECTUL ITforENERGY ESTE COFINANȚAT DIN FONDUL SOCIAL EUROPEAN PRIN PROGRAMUL OPERAȚIONAL CAPITAL UMAN 2014 – 2020, COD SMIS 142732

Axa prioritară 3 – Locuri de muncă pentru toți
Obiectivul tematic 8: Promovarea unei ocupări sustenabile și de calitate a forței de muncă și sprijinirea mobilității forței de muncă
Prioritatea de investiții 10.iii: Îmbunătățirea accesului egal la învățarea pe tot parcursul vieții pentru toate grupurile de vârstă într-un cadru formal, non-formal sau informal, actualizarea cunoștințelor, a aptitudinilor și a competențelor forței de muncă și promovarea unor căi de învățare flexibile, inclusiv prin orientare profesională și prin validarea competențelor dobândite
Obiectivul specific: 3.12.: Îmbunătățirea nivelului de cunoștințe/ competențe/ aptitudini aferente sectoarelor economice/ domeniilor identificate conform SNC și SNCDI ale angajaților

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea IT & C »



Setari Cookie-uri