Analistii anticipau un profit net de 187 milioane de euro, scrie Mediafax.

Directorul general al bancii, Jean-Paul Chifflet, a reiterat obiectivul unui profit net anual de 6-7 miliarde de euro in 2014, bazat pe redresarea operatiunilor internationale de retail bancar.

Actiunile Credit Agricole au scazut in aceasta luna cu 35% la bursa din Paris, dupa ce criza datoriilor suverane declansata in Grecia in urma cu mai mult de un an a inceput sa puna in pericol Italia, unde banca are circa 960 de sucursale, precum si Franta, unde indicele bursier CAC 40 a pierdut pana la 21%.

Titlurile Credit Agricole au inregistrat joi cea mai mare crestere din peste un an, iar la 10:18 a.m., ora Parisului, erau in urcare cu 6,1%, la 6,59 euro pe unitate, conferind bancii o capitalizare de piata de 16,5 miliarde euro.

Credit Agricole a cheltuit in 2006 circa 2,2 miliarde de euro pentru o participatie de control la Emporiki Bank of Greece, prezenta si in Romania.

Banca franceza detine o participatie de 96% la Emporiki Bank, iar pe 9 august a obtinut acordul autoritatii elene de reglementare a pietei de capital pentru a cumpara alte actiuni, la pretul de 1,76 euro pe unitate.

Citeste si:

Pierderile Emporiki au crescut in trimestrul al doilea de la 346 milioane euro tin urma cu un an la 451 milioane euro, a anuntat luna trecuta banca elena.

Credit Agricole a revizuit in scadere, in trimestrul al doilea, restul de active intangibile, in valoare de 359 milioane euro, legate de Emporiki.

Banca a revizuit in scadere si portofoliul de obligatiuni suverane elene, cu 202 milioane euro, inainte de impozitare.

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a revizuit in sens negativ, la inceputul lunii august, obligatiunile elene detinute, cu 534 milioane euro, in aceeasi zi in care a raportat o crestere de 1,1% a profitului net in trimestrul al doilea.

Spre deosebire de Credit Agricole si Societe Generale, a treia mare banca franceza, BNP Paribas nu opereaza o retea bancara in Grecia.