Profitul Credit Agricole a scazut cu 11%, sub estimarile analistilor, in trimestrul al doilea, la 339 milioane de euro, rezultat care a urcat actiunile bancii, a doua ca marime din Franta in functie de active, cu pana la 9,1%, transmite Bloomberg.

Analistii anticipau un profit net de 187 milioane de euro, scrie Mediafax.

Directorul general al bancii, Jean-Paul Chifflet, a reiterat obiectivul unui profit net anual de 6-7 miliarde de euro in 2014, bazat pe redresarea operatiunilor internationale de retail bancar.

Actiunile Credit Agricole au scazut in aceasta luna cu 35% la bursa din Paris, dupa ce criza datoriilor suverane declansata in Grecia in urma cu mai mult de un an a inceput sa puna in pericol Italia, unde banca are circa 960 de sucursale, precum si Franta, unde indicele bursier CAC 40 a pierdut pana la 21%.

Titlurile Credit Agricole au inregistrat joi cea mai mare crestere din peste un an, iar la 10:18 a.m., ora Parisului, erau in urcare cu 6,1%, la 6,59 euro pe unitate, conferind bancii o capitalizare de piata de 16,5 miliarde euro.

Credit Agricole a cheltuit in 2006 circa 2,2 miliarde de euro pentru o participatie de control la Emporiki Bank of Greece, prezenta si in Romania.

Banca franceza detine o participatie de 96% la Emporiki Bank, iar pe 9 august a obtinut acordul autoritatii elene de reglementare a pietei de capital pentru a cumpara alte actiuni, la pretul de 1,76 euro pe unitate.

Pierderile Emporiki au crescut in trimestrul al doilea de la 346 milioane euro tin urma cu un an la 451 milioane euro, a anuntat luna trecuta banca elena.

Credit Agricole a revizuit in scadere, in trimestrul al doilea, restul de active intangibile, in valoare de 359 milioane euro, legate de Emporiki.

Banca a revizuit in scadere si portofoliul de obligatiuni suverane elene, cu 202 milioane euro, inainte de impozitare.

BNP Paribas, cea mai mare banca din Franta, a revizuit in sens negativ, la inceputul lunii august, obligatiunile elene detinute, cu 534 milioane euro, in aceeasi zi in care a raportat o crestere de 1,1% a profitului net in trimestrul al doilea.

Spre deosebire de Credit Agricole si Societe Generale, a treia mare banca franceza, BNP Paribas nu opereaza o retea bancara in Grecia.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Primăria Romei va amenda cu până la 500 euro pe cei care aruncă măşti pe stradă
Setari Cookie-uri