Companiile Tesco Plc si PepsiCo Inc. se afla in cursa pentru subventiile la energie in valoare de 2,4 miliarde dolari (1,7 miliarde lire sterline) oferite de catre Regatul Unit pana in martie 2015, potrivit unui raport Carbon Trust, preluat de Bloomberg.
Emisiile reduse de carbon ar putea aduce scaderi in medie cu 12%, chiar si de 15% datorita subventiilor oferite pentru stimularea caldurii regenerabile, este de parere un consilier pe probleme de afaceri din capitala Marii Britanii.

Cele doua programe ofera o garantie de plata intre 10 si 25 de ani pentru energia regenerabila consumata sau exportata la reteaua electrica. Evitarea risipirii energiei electrice, potentialul hidro si proiectele pentru caldura pot oferi o rentabilitate mai mare cu 15% dupa primirea subventiilor, potrivit raportului.

Cele doua companii trebuie sa actioneze rapid pentru a profita de stimulente dar si de a castiga un plus de imagine aratand clientilor ca le pasa de mediul inconjurator, ca lupta impotriva incalzirii globale, sustine Hugh Jones, managing director al serviciilor de consiliere pentru Carbon Trust, parte finantata a guvernului Marii Britanii. Carbon Trust prevede ca preturile energiei vor creste cu 37% pana in 2020.

Aceste masuri fac “obiectul unor revizuri perioadice de stimulare a folosirii surselor de energie regenerabile, cautandu-se astfel solutii si pentru o scadere a consumului” arata raportul. “Este vital sa punem in aplicare o cultura organizationala care ar permite o actiune eficienta dar si rapida”.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »


Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri