Fondatorul retelei sociale Facebook, Mark Zuckerberg, poate fi considerat pe buna dreptate unul dintre cei mai norocosi oameni de pe planeta.

Reteaua sociala a reusit sa creasca mai mult si mai repede decat alte proiecte antreprenoriale din zona IT, depasind in rapiditatea evolutiei companii mai vechi in domeniu.

Un raport recent al revistei Forbes estimeaza averea neta a lui Mark Zuckerberg la 17,5 miliarde dolari, plasandu-l pe acesta pe locul 52 in topul miliardarilor.

Daca se tine cont de faptul ca reteaua este evaluta la peste 100 miliarde dolari, atunci participatia acestuia de 28,4% ii va aduce o avere considerabila de 28,4 miliarde dolari.

Oferta publica il va ajuta sa urce 41 de locuri, pana pe locul 11 in actualul top al miliardarilor realizat de Forbes.

El este precedat de fondatorii Google, care detin impreuna 38 de miliarde dolari si de Lakshmi Mittal (Mittal Steel Holdings) cu 31 de miliarde dolari.

Comparativ cu varsta sa, Mark Zuckerberg poate fi considerat la 27 de ani cel mai bogat tanar din lume.

Fondatorul celei mai mari retele de socializare din lume a castigat un salariu colosal anul trecut, cotat la 483.333 dolari, plus un bonus de 220.500 dolari si "alte indemnizatii" care au totalizat circa 780.000 dolari.

Citeste si Vrei sa investesti in Facebook? 4 parti SLABE ale IPO-ului istoric


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Start-up de agricultura Holde Agri Invest - listare pana in iunie