In ultimii 10 ani, Vladimir Putin (59 ani) s-a aflat in centrul vietii politice din Rusia, insa ce stim cu adevarat despre acest fost spion KGB, cu o ascensiune fulminanta?
Cu origini umile, Putin s-a nascut in 1952 si a crescut intr-un apartament din Leningrad (Sankt Petersburg). Un copil irascibil, Putin a excelat de mic la artele martiale. Dupa ce a urmat cursuri de Drept, Putin s-a alaturat KGB, care l-a trimis in Germania de Est.

Dupa caderea URSS, Putin a inceput sa lucreze pentru primarul Sankt Petersburgului, Anatoli Sobceak, cel care avea sa-l sustina in cariera politica mai tarziu. Desi a demisionat din serviciile de securitate in 1991, multi cred ca plecarea sa a fost mai mult una formala.

Ajunge mai apoi la Moscova, unde incepe sa lucreze pentru guvern. In 2000, la doar cateva luni de cand fusese numit prim-ministru, Putin a devenit presedintele interimar al Federatiei Ruse, dupa demisia lui Boris Eltin. Dupa doua mandate prezidentiale, Putin a devenit in mai 2008 prim-ministru.

Cum alegerile din Rusia sunt la doar o zi distanta, iar Putin ar putea redeveni presedinte, BusinessInsider trece in revista cele mai importante aspecte despre viata lui Putin, unul dintre cei mai puternici oameni din lume.

Putin are sanse mari sa castige alegerile de duminica

Multi sustin ca Putin a condus Rusia si in ultimii 4 ani, chiar daca el a ocupat functia de premier, iar Dmitri Medvedev a fost presedinte.

Putin spera sa poata extinda mandatele prezidentiale pana la 6 ani, astfel ca ar putea ajunge sa conduca Rusia timp de 12 ani.
Premierul Rusiei a declarat ca nu s-a decis inca daca va candida si in 2018.

Rusii sunt multumiti de Putin

O arata rezultatele la vot. Fostul KGB-ist a castigat 53% din voturi in 2000, 73% in 2004, iar aliatul sau, Medvedev – 70% din 2008.

PIB/capita in Rusia a crescut la 12.000 dolari in 2011 de la doar 2.400 dolari in 2000, anul inceperii primului mandat al lui Putin. In plus, consumul mediu anul/persoana s-a ridicat la 7.400 dolari in 2011, in crestere de la cei 2.000 dolari cu 11 ani inainte.

Putin si-a suprimat dusmanii politici

Critici proeminenti ai lui Putin au fost fortati sa paraseasca tara sau au sfarsit in inchisoare. Este si cazul lui Mikhail Khodorkovsky, unul dintre cei mai bogati oameni ai tarii.

Rusia, una dintre cele mai corupte tari din lume


Anul trecut, statul rus s-a clasat pe locul al 143-lea dintr-un total de 182 intr-o ierarhie a celor mai corupte natiuni, potrivit Transparency International.

De alfel, criticii lui Putin sustin ca acesta si-a cret un adevarat imperiu financiar la baza caruia se afla cel mai corupt grup de afaceri din lume. Membri ai familiei lui Putin se afla in pozitii de conducere. Putin este casatorit si are doua fiice.

Putin are 40 MLD. dolari in active
Vladimir Putin este unul dintre cei mai bogati politicieni ai lumii. El ar putea detine active in valoare de 40 de miliarde de dolari.

Sursa foto: www.premier.gov.ru.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri