Rata somajului a scazut usor la 18 procente, in luna februarie, de la 18,1 procente in luna ianuarie, a anuntat, luni, Ministerul Polonez al Muncii, citat de AP.
Conform Rompres, rata somajului polonez, deja cea mai ridicata din Uniunea Europeana, s-a majorat la 18,1 procente, in luna ianuarie, de la 17,6 procente inregistrate in luna decembrie.

Somajul a constituit problema cheie la recentele alegeri parlamentare si prezidentiale. Polonia, cea mai mare tara dintre ultimii 10 noi membri ai Uniunii Europene, are o populatie de aproximativ 39 milioane de locuitori. Aproximativ 2,9 milioane de persoane din populatia activa sunt fara loc de munca.

Numarul polonezilor care pleaca sa lucreze in strainatate creste continuu. Numai in ultimul an s-au angajat legal in alte tari ale UE 500.000 de polonezi. Majoritatea persoanelor care-si cauta de lucru in strainatate se angajeaza ilegal, preferand sa nu se inregistreze la oficiile de munca si sa-si pastreze statutul de somer. Acesta este unul dintre factorii pentru care nu scade somajul, explica Lidia Czarnek de la Oficiul Judetean al Fortelor de Munca dintr-o regiune a Poloniei invecinata cu Belgia.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri