Société Générale (SocGen) ar putea prelua banca croata Splitska Banka, pe care autoritatile croate au solicitat Unicredito sa o vanda dupa ce institutia italiana a fuzionat cu grupul german HVB, potrivit unor surse apropiate situatiei, transmite Mediafax. "Tranzactia nu a fost definitivata inca, dar as spune ca este sigur in proportie de 80% ca Splitska Banka va fi achizitionata de SocGen. Mai exista inca o serie de detalii asupra carora nu s-a convenit", au declarat sursele.

Dupa ce a preluat HVB, banca centrala croata a cerut Unicredito sa renunte la una dintre cele doua subsidiare nationale, Splitska Banka si Zagrebacka Banka.

Potrivit presei nationale, SocGen (Franta), alaturi de PKO BP (Polonia) si KBC (Belgia) s-au calificat in etapa finala pentru preluarea Splitska, a cincea mare banca croata, a carei valoare este estimata la aproximativ 800 de milioane de euro.

Termenul limita pentru depunerea ofertelor angajante a fost 17 martie, iar surse apropiate situatiei sustin ca SG a avansat cel mai ridicat pret, de 900 de milioane de euro.