JP Morgan Chase si Credit Suisse au acceptat sa plateasca aproape 417 milioane de dolari pentru inchiderea unei investigatii in Statele Unite, in care au fost acuzate de inselarea investitorilor, prin plasamente in intrumente financiare garantate prin credite imobiliare, transmite Bloomberg.

Banca americana JP Morgan va plati o amenda de 296,9 milioane de dolari, in acordul cu Comisia americana pentru bursa si valori mobiliare (SEC), scrie Mediafax.

JP Morgan a fost acuzata ca a oferit informatii nereale legate de rata de neperformana a creditelor imobiliare folosite ca garantii pentru instrumentele financiare.

Pentru JP Morgan, penalizarea se adauga unei liste lungi de costuri legate de neregulile constatate de autoritatile de reglementare pentru perioada bulei imobiliare care a precedat criza financiara declansata in 2008.

De la jumatatea lui 2011, banca a mai fost data in judecata de autoritati de reglementare statale si federale in legatura cu vanzarea de instrumente financiare garantate cu ipoteci catre agentiile imobiliare Fannie Mae si Freddie Mac, precum si pentru imprumuturi vandute de Bear Stearns investitorilor.

Chiar daca au acceptat plata amenzilor, JPMorgan si Credit Suisse nu au recunoscut in acordul cu SEC ca au comis ilegalitati.
Credit Suisse a acceptat plata a 120 de milioane de dolari.

In 2010, banca de investitii Goldman Sachs a platit o penalizare de 550 milioane de dolari aplicata de SEC, pentur ca a inselat investitorii la achizitia unor instrumente financiare garantate prin ipoteci, in 2007.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
USALeaks: Mai multe banci din SUA, acuzate de manipularea preturilor