Presedintele venezuelean Hugo Chavez, care nu a mai aparut public de peste o luna, "lupta pentru viata sa", in Cuba, unde a fost supus unei a patra operatii pentru cancer, a declarat duminica fostul vicepresedinte venezuelean Elias Jaua, relateaza AFP.

"Situatia, in general, este complexa si delicata, dar adevarul este ca Hugo Chavez lupta si va continua sa lupte pentru viata sa", a declarat Jaua, la Caracas, in cadrul unei reuniuni a Partidului Socialist Unit din Venezuela (PSUV, la putere), potrivit postului de stat VTV.

Elias Jaua, care a fost vicepresedinte incepand din ianuarie 2010 si pana in octombrie, a repetat anterior ca Chavez "traieste si lupta pentru o recuperare completa", in cadrul unei reuniuni de exprimare a solidaritatii cu presedintele venezuelean, la Caracas, scrie Mediafax.

Reuniuni asemanatoare au fost organizate simultan in statele Zulia (nord-vest), Trujillo (vest) si Vargas (nord) si au fost transmise de televiziunea guvernamentala.

Hugo Chavez, in varsta de 58 de ani, aflat la putere de 14 ani si reales in octombrie 2012, nu a putut, din cauza starii sanatatii, sa fie prezent la Caracas pentru a depune juramantul in Adunarea nationala la data prevazuta de Constitutie, pe 10 ianuarie. Potrivit ultimului comunicat al Guvernului, starea sa de sanatate este "stationara" in privinta insuficientei respiratorii de care a suferit dupa operatie.

Fratele mai mare al lui Hugo Chavez, Adan Chavez, guvernatorul statului Barinas, in sud-vestul Venezuelei, a dat asigurari duminica asupra faptului ca presedintele Venezuelei nu este in coma, contrar unor zvonuri care circula pe retele de socializare.

El a calificat ca "total false" multiple zvonuri alarmiste potrivit carora "presedintele este in coma, iar familia ar discuta despre o pretinsa deconectare de la dispozitivele care il mentin in viata", intr-un comunicat dat publicitatii sambata.

Presedintele venezuelean "continua sa reactioneze bine la tratament si progreseaza in fiecare zi in recuperare" a dat asigurari fratele acestuia.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si