"Securitatea ambasadei germane si expunerea acesteia la pericol sunt evaluate in permanenta (...). In acest stadiu, ambasada poate lucra" in Coreea de Nord, a anuntat ministerul german intr-un comunicat, citat de Mediafax.

Coreea de Nord a transmis ca, incepand din 10 aprilie, nu mai poate garanta securitatea misiunilor diplomatice straine de la Phenian pentru ca exista "riscul unui conflict", informeaza AFP.

Sefii misiunilor diplomatice ale statelor Uniunii Europene se vor reuni sambata, la Phenian, pentru a decide eventuala retragere a personalului diplomatic, scrie Mediafax.

"Sefii misiunilor de la Phenian se vor reuni sambata pentru a adopta o pozitie comuna si actiuni comune", a anuntat Ministerul bulgar de Externe.

Citeste si:

Rusia, Cehia, Bulgaria si Marea Britanie au fost invitate de Phenian sa analizeze posibilitatea evacuarii personalului diplomatic din ratiuni de securitate. Si Romania are misiune diplomatica in Coreea de Nord.

"Coreea de Nord a convocat reprezentantii tuturor ambasadelor straine pentru a le oferi asistenta daca doresc evacuarea misiunilor", precizeaza Ministerul bulgar de Externe.