Rusia a denuntat din nou marti tentativele occidentale de a atribui responsabilitatea atacutului chimic de la 21 august din apropiere de Damasc regimului sirian, numindu-le "deplasate" si "deloc serioase" si solicita sa nu se lanseze acuzatii "fara dovezi", relateaza AFP.

"Plasarea intregii responsabilitati asupra autoritatilor siriene fara a avea nicio dovada este, dupa parerea noastra, deplasata si deloc serioasa", a declarat purtatorul de cuvant al diplomatiei ruse, Alexandr Lukasevici, comentand o declaratia recenta a ministrului de Afaceri Externe britanic, William Hague, conform caruia opozitia siriana nu dispune de arme chimice, noteaza Mediafax.

Hague a pus la indoiala intr-un interviu recent pentru BBC faptul ca opozitia siriana ar avea arme chimice, estimand ca este putin probabil ca cineva din intreaga lume - chiar si Rusia - sa creada o asemenea posibilitate.

"Ne bazam pe faptul ca partenerii nostri britanici participa in mod serios la realizarea acordului ruso-american privind plasarea armelor chimice siriene sub control international, in vederea distrugerii lor", a adaugat Lukasevici.

Aceasta declaratie intervine la scurt timp dupa o convorbire telefonica intre Hague si omologul sau rus Serghei Lavrov, care au discutat marti despre situatia dosarului sirian, conform unui comunicat al diplomatiei ruse.

Citeste si:
Rusia anunta un nou pas catre "suprematia mondiala"
Rusia anunta un nou pas catre...

Tot ulterior acestei convorbiri, purtatorul de cuvant al Departamentului de Stat american, Jennifer Psaki, a declarat ca Statele Unite il critica puternic pe ministrul Afacerilor Externe rus, Serghei Lavrov, care a reafirmat ca atacul chimic nu a fost realizat de regimul sirian.

"Am vazut desigur comentariile ministrului Lavrov. Acesta inoata impotriva curentului de opinie publica internationala si, chiar mai important, impotriva faptelor", a declarat aceasta.

Rusia este principalul sustinator al regimului sirian si joaca un rol central, lansand saptamana trecuta o initiativa privind distrugerea arsenalului sirian de arme chimice.

Citeste si:
Rusia a cerut SUA sa nu publice convorbirile dintre Putin si Trump
Rusia: Serghei Lavrov a cerut...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Liderul Statului Islamic ar fi murit intr-un raid american in Siria