Cea mai mare banca ungara, OTP, a anuntat luni preluarea a 96,4 la suta din actiunile bancii rusesti Investsberbank pentru o suma de 477 milioane dolari (375 milioane euro).

Contractul oficial a fost semnat, luni, la Moscova, de directorul general al OTP, Sandor Csanyi, si de omologul sau de la Investsberbank, Alexander Ponomarenko. 90 la suta din pretul tranzactiei trebui platit pana in toamna lui 2006, restul in aproximativ un an.

Investsberbank are 78 de filiale, dintre care 30 in Moscova. Cu un volum al activelor de 979,5 milioane euro, Investsberbank controleaza aproximativ un procent din piata bancara rusa. Anul trecut banca rusa a realizat un profit net de 9,1 milioane euro.

In prezent, OPT are sase filiale externe: Bulgaria (DSK Bank), Croatia (OTP banka Hrvatska), Slovenia (OTP Banka Slovensko), Serbia (Niska banka si Zepter banka) si Romania (OTP Bank Romania). La sfarsitul primului trimestru al acestui an 20 la suta din cifra de afaceri si 5,82 la suta din profitul net al OTP a venit de la aceste filiale externe.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Laszlo Diosi, OTP Bank Romania, inlocuit dupa 11 ani in functia de CEO
Setari Cookie-uri