Deprecierea puternica a monedei Ghanei, cedi, fata de dolar in acest an a determinat multi pastori din statul african sa se roage ca moneda sa se aprecieze din nou, "in numele lui Iisus", in timp ce unii oameni dau vina pentru scaderea valorii pe diavol sau pitici practicanti de magie neagra.

"Cer invierea cedi! In numele lui Iisus!", a afirmat in timpul unei predici pastorul evanghelist Nicholas Duncan-Williams, de la biserica Action Chapel, potrivit cotidianului american Wall Street Journal, preluat de Mediafax.

Pastorul s-a adresat apoi Satanei: "Ia-ti mainile de pe banca centrala!".

Tarile din Africa au un an dificil din cauza deprecierii monedelor nationale. Din Gambia si pana in Zambia, deprecierea puternica a monedelor in raport cu dolarul creste costurile bunurilor de import, forteaza proprietarii de magazine sa creasca preturile si afecteaza afacerile mallurilor, dealerilor auto si restaurantelor fast-food.

In Ghana, cedi s-a depreciat in primele doua luni ale anului cu 11% fata de dolar.

Spania ar putea deveni un nou...
Citeste si: Spania ar putea deveni un nou punct de sosire pentru migranti

Unele personalitati au dat vina la radio pentru evolutia cursului pe diavol, altii pe pitici care practica magia neagra in padure.

"Acesti pitici, magia negra, fac cedi sa piarda din valoare", a declarat recent la postul de radio Adom FM Anita Desooso, organizator de evenimente si campanii pentru principalul partid din Ghana, Congresul National Democrat.

Sursa foto: Shutterstock

Un profesor din Ghana isi...
Citeste si: Un profesor din Ghana isi invata studentii informatica fara calculator


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
De ce ai nevoie de un cont demo inainte de a "dansa" cu rechinii Forex