Retailerul Metro, cel mai mare retailer german, a informat ca intentioneaza sa achizitioneze cele 85 de centre de retail Wal-Mart din Germania, pentru a incheia perioada de aproape zece ani de incercari ale grupului american de a gasi o bresa in cea mai mare economie europeana.

Metro prevede un rezultat financiar pozitiv al acestei tranzactii, fara a furniza alte detalii.

"Dupa ce ne-am concentrat activitatile pe strategiile de crestere care promiteau cel mai mare succes, a devenit din ce in ce mai clar ca in situatia economica actuala a Germaniei este greu sa atingem amploarea dezvoltarii propuse", a declarat vice-presedintele Wal-Mart Stores Inc., Michael Duke.

Vanzarea acestei divizii ne ofera sansa sa ne concentram pe pietele unde putem sa ne atingem scopurile, a adaugat Duke.

Conform informatiilor Metro, tranzactia include preluarea a 19 unitati imobiliare Wal-Mart, impreuna cu unitatile deja inchiriate.

Wal-Mart angajeaza 11.000 de persoane la centrele de retail din Germania, in timp ce Wal-Mart Stores Inc. din Bentonville, Arkansas, dispune de 5.700 de centre de desfacere in intreaga lume.

Grupul american Wal-Mart Stores Inc., cel mai mare retailer din lume, a avut vanzari de aproape doua miliarde euro (2,55 miliarde dolari), anul trecut, in Germania.

Compania americana, liderul mondial in domeniul distributiei, a anuntat in urma cu un an ca intentioneaza sa-si extinda activitatile in Europa Centrala si de Est.

Tranzactia Metro-Wal-Mart urmeaza a face obiectul aprobarii autoritatilor de concurenta.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si