SUA isi consolideaza parteneriatul militar cu fortele militiar romane si vor organiza exercitii de amploare in ianuarie.

Statele Unite isi vor consolida parteneriatul militar cu fortele romane si vor organiza exercitii de amploare in ianuarie, a declarat general maiorul Walter Piatt, comandant adjunct al US Army Europe, pentru agentia rusa de presa RIA Novosti, potrivit Mediafax.

"Ne vom spori exercitiile din Romania in curand", a declarat Piatt joi. "Avem exercitii de amploare programate cu fortele romane, in Romania, si vom avea si cu alti aliati", a adaugat el, precizand ca aceste exercitii sunt programate pentru ianuarie. "Ne vom antrena din nou pana in primavara", a precizat Piatt. El a notat ca Statele Unite se antreneaza cu armata romana de mult timp. "Cred ca sunt foarte puternici si foarte capabili. Vom continua sa ne antrenam cu ei si sa fim parteneri cu fortele romane", a afirmat generalul american.

Armata americana a preluat la 10 octombrie comanda bazei balistice de la Deveselu, in cadrul unei ceremonii prezidate de comandantul Fortelor Navale pentru regiunea Africa si Asia de Sud-Vest, contraamiralul John Scorby. Fortele Navale ale SUA au infiintat, astfel, la Deveselu, o noua Unitate de Sprijin (NSF), a carei comanda a fost preluata de capitanul Bill Garren si care urmeaza sa devina complet operationala pana la sfarsitul anului 2015. Reprezentantul Moscovei la NATO, Aleksandr Grusko, a acuzat SUA luni ca submineaza securitatea regionala prin amplasarea scutului antiracheta in Europa si a promis ca Rusia va lua masuri dupa ce armata americana a preluat comanda asupra bazei militare de la Deveselu.

Citeste si:
Coreea de Nord promite eliberarea Seulului. Doar "foc de paie"?
Coreea de Nord ameninta...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Ziua Fortelor Terestre: exercitii militare in Parcul Tineretului