Producatorul de bere danez Carlsberg a anuntat, miercuri, ca ar putea obtine un profit de 280 milioane dolari, in 2006, peste estimarile de la inceputul anului, ca urmare a vanzarilor in crestere datorita caniculei din Europa.

Numarul sase mondial in productia de bere, Carlsberg, a anuntat un profit impozabil, pentru 2006, de 1,64 de miliarde de coroane daneze (peste 280 de milioane de dolari), fata de profitul de anul trecut, de 1,35 de miliarde de coroane si comparativ cu estimarile sondajului Reuters, efectuat de zece analisti si care prevedea 1,46 de miliarde de coroane, informeaza NewsIn.

"Este o reusita, privind la modul general. in contextul estimarilor optimiste, dupa o vara favorabila vanzarilor, Carlsberg a reusit chiar sa intreaca aceste asteptari", a spus analistul de la Jyske Bank, Casper Albaek. El a adaugat ca este, de asemenea, un lucru bun, sa observi ca fabricantii din Europa progreseaza, datorita unei concentrari a eforturilor pe optimizarea productiei.

Reprezentantii Carlsberg au declarat ca vanzarile de bere, pentru primul semestru al lui 2006, au fost de aproape 34 de milioane de hectolitri, cu aproximativ 6% mai mult decat in aceeasi perioada a anului trecut. "Aceasta tendinta poate fi atribuita vanzarilor mai mari, ale reprezentantele de tip joint venture din Europa de Est, denumite, generic, BBH si din Asia, dar si a starii bune a vremii in timpul Cupei Mondiale de Fotbal, care a contribuit la evolutia pozitiva din al doilea trimestru, din Europa Occidentala", a mai anuntat Carlsberg.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.