Conexiunile la internet intre Coreea de Nord si restul lumii nu functioneaza de mai multe ore, ceea ce sugereaza un eventual atac, potrivit Dyn Research, o companie cu sediul in Statele Unite specializata in securitatea informatica, potrivit AFP si „Business Insider”.

[UPDATE] Conexiunile la Internet in Coreea de Nord, intrerupte total luni de o pana uriasa, au fost restabilite marti dupa un blocaj de peste noua ore, au anuntat experti in informatica, sugerand ca regimul comunist ar fi fost tinta represaliilor, dupa recentul atac informatic asupra Sony, relateaza AFP.

Cele patru retele Internet de care dispune Coreea de Nord au fost deconectate timp de noua ore si 31 de minute, au anuntat expertii companiei Dyn Research, cu sediul in Statele Unite si specializata in securitatea informatica.
Cauzele uriasei pene raman deocamdata necunoscute. "Coreea de Nord este total deconectata de la Internet", a declarat, luni, pentru AFP, Earl Zmijewski, vicepresedinte al companiei Dyn Research.

Pana a intervenit la cateva zile dupa ce presedintele Barack Obama a promis ca Statele Unite vor reactiona in urma atacului informatic masiv asupra Sony, pentru care FBI a acuzat Phenianul. Compania Dyn Research a anuntat luni dimineata ca toate conexiunile Internet intre Coreea de Nord si restul lumii au fost perturbate inca din timpul weekend-ului. De aceasta data, "este diferit de intreruperile scurte observate anterior", a explicat Zmijewski.

„In general, sunt detectate intreruperi de scurta durata (din Coreea de Nord), dar niciodata probleme continue de conexiune. N-as fi surprins ca ei sa suporte acum un atac", a explicat Doug Madory insarcinat cu probleme de internet la Dyn Research.

Citeste si:
Studiu: Tinerii se trateaza online, medicina mai are de recuperat
Studiu: Generatia tanara...

Reactii referitoare la problemele privind conexiunile la internet ale tarii comuniste din Asia au venit si din partea altor publicatii de peste ocean, cum este si cazul „New York Times”.

Citeste articolul integral pe Adevarul.

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Incasarile Orange Romania au scazut in trimestrul al doilea