Senatorul republican Ted Cruz a anuntat pe Twitter ca va participa la alegerile prezidentiale, cu doar cateva ore inaintea unui eveniment planuit pentru luni dimineata in care urma sa isi lanseze oficial candidatura, relateaza Associated Press.

Republicanul din Texas este primul care si-a anuntat candidatura. Lansarea oficiala va avea loc in cadrul unui eveniment gazduit de Liberty University, care se prezinta ca cel mai mare colegiu crestin, scrie Mediafax.

Cruz este un favorit al miscarii Tea Party si a ales Liberty University ca semn ca va face campanie pentru conservatorii religiosi dar si pentru alegatorii tineri. Intr-o inregistrare video publicata pe Twitter, Cruz a declarat ca va fi necesara o noua generatie de "conservatori curajosi pentru a ajuta America sa revina la maretia sa" si ca el este pregatit sa conduca lupta.

Cruz nu va ramane prea mult timp singurul candidat proeminent. Fostul guvernator de Florida, Jeb Bush, guvernatorul de Wisconsin Scott Walker si doi colegi din Senat ai acestuia, Rand Paul si Marco Rubio, intentioneaza sa isi lanseze in curand candidaturile. In cazul in care va esua sa castige nominalizarea republicana, Cruz isi va pastra locul in Senat pana in 2019.

Citeste si:
Trump contrazice planurile NASA de aselenizare
Donald Trump contrazice...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Hi5, MySpace, Flickr. Toate retelele, intr-o animatie excelenta!