Banca ungara OTP a anuntat ca se retrage din competitia pentru preluarea bancii austriece BAWAG, potrivit unui anunt publicat de Bursa de Valori din Budapesta. "OTP anunta ca, pe baza deciziei comitetului executiv, nu mai participa la competitia pentru cumpararea bancii BAWAG PSK cu sediul in Viena", se precizeaza in anuntul remis Rompres.

Retragerea OTP survine dupa ce Erste Bank si Bank Austria Creditanstalt anuntasera si ele ca nu mai sunt interesate de cumpararea BAWAG. Au ramas interesate de preluare Raiffeisen International, Allianz si Bayerische Landesbank, care au depus oferte de cumparare vineri, potrivit unui raport publicat, luni, de Wood & Co. Procesul de vanzare al BAWAG va continua in luna octombrie, iar vanzarea propriu-zisa s-ar putea finaliza pana la sfarsitul acestui an, se mentioneaza in documentul citat.

Anuntul OTP era asteptat de analistii financiari, care considerau ca BAWAG nu este o buna alegere pentru banca ungara. "BAWAG este prea mare pentru ca OTP sa o cumpere, pentru ca pretul ar putea depasi 2 miliarde euro, iar o eventuala preluare de catre OTP nu ar fi in concordanta cu strategia bancii", considera analistul Wood & Co, Jiri Stanik.

OTP ramane angajata in privatizarea Casei de Economii si Consemnatiuni (CEC), alaturi de National Bank of Greece (NBG). "Piata va ramane tensionata in urmatoarele saptamani sau chiar luni, mai ales pana ce privatizarea CEC se va finaliza, decizia urmand a fi luata pana la sfarsitul lunii septembrie, si pana ce starea economiei Ungariei nu va da semne vizibile de imbunatatire", precizeaza Stanik.

OTP este intr-un proces de expansiune la ora actuala si isi manifestase interesul pentru achizitia BAWAG. Analistii de la Credit Suisse considerau insa ca intentia OTP de a prelua BAWAG nu s-ar fi potrivit strategiei bancii ungare, iar posibila achizitie s-ar fi facut cu o majorarea de capital prea mare mare. "Credit Suisse considera ca este putin probabil ca OTP sa depuna o oferta competitiva pentru instututia austriaca BAWAG, avand in vedere achizitiile recente si lipsa lichiditatilor," a declarat recent un analist al Credit Suisse.

In luna iulie, OTP a cumparat 67% din actiunile Kulska Bank din Serbia pentru 118,6 milioane euro si 96,4% din actiunile bancii rusesti Investsberbank pentru suma de 373 milioane euro, potrivit datelor publicate de banca ungara.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri