Hillary Clinton a castigat alegerile primare din Carolina de Sud de sambata, in cursa democratilor care candideaza la prezidentialele din noiembrie 2016 din SUA, situandu-se in fruntea clasamentului si depasindu-l pe oponentul sau democrat, Bernie Sanders, relateaza CNN.

Clinton a obtinut victoria in Carolina de Sud cu o diferenta majora fata de Bernie Sanders, primind 73,5% din voturi fata de cele 26% ale rivalului sau, dupa numararea a 99% din voturi, potrivit Mediafax. Fostul secretar de stat a castigat alegerile din Nevada de saptamana trecuta cu o diferenta de cinci puncte in fata lui Bernie Sanders, dar si primele alegeri din Iowa, dupa care a inregistrat o infrangere uriasa in New Hamsphire cu 22 de puncte diferenta in favoarea lui Sanders.

Victoria obtinuta de Hillary Clinton in Carolina de Sud o situeaza in fata clasamentului, dupa ce Bernie Sanders nu a primit o sustinere prea mare din partea alegatorilor afro-americani. Hillary Clinton a obtinut peste 80% din voturile afro-americanilor din Carolina de Sud, in timp ce, tot in cursa democratilor pentru prezidentialele din 2008, Obama a inregistrat un procent de 78% din partea aceleasi comunitati.

Saptamana trecuta, Donald Trump a castigat alegerile primare din partea republicanilor in Carolina de Sud, obtinand 32,6% din voturi, clasandu-se in fata lui Marco Rubio (22,5%) si Ted Cruz (22,1%).

Citeste si:
Berniespeedtest.com, replica online a romanilor la invidia lui Bernie
Berniespeedtest.com - replica...
Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Internațional »Citește și
Recoltele din Europa sunt afectate din cauza lipsei de muncitori sezonieri
Setari Cookie-uri