“Nu vom uita niciodata acea zi neagra (in care au avut loc atentatele – n.r.) (…). O relansare a operatiunilor, chiar si partial, este un semn se speranta", a subliniat Feist, potrivit News.ro.

Duminica, trei curse ale Brussels Airlines vor decola de pe aeroport, catre Faro, Atena si Torino, a anuntat Feist. Numarul curselor va creste in timp.
Masurile de securitate luate pe aeroport vor fi aspre. In prima faza, pasagerii vor putea ajunge numai cu masina personala sau cu taxiul. Toti cei care intra in aeroport, precum si bagajele lor, vor fi scanati, iar agentii de securitate vor face controale aleatorii.

Mai mult, placutele de inmatriculare ale autovehiculelor din jurul aeroportului, inclusiv din parcari, vor fi vericate. De asemenea, toti angajatii Zaventem vor fi evaluati, dupa ce presa a citat surse din serviciile de securitate, potrivit carora cel putin 50 dintre ei sunt simpatizanti ai Statului Islamic.
Aeroportul din Bruxelles este unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa, cu un trafic anual de 23,5 milioane de pasageri si peste 489.000 tone de marfa transportate. Zaventem leaga metropola belgiana de 226 de destinatii si pe piste aterizeaza 77 de companii.

Citeste si:

Aeroportul este pregatit din punct de vedere tehnic pentru redeschidere, dupa ce au fost amenajate zone temporare pentru check-in. Astfel, in doar cateva zile a fost pusa la punct o structura temporara pentru a permite un trafic de pana la 800 de pasageri pe ora, pana ce terminalul de plecari va fi refacut, ceea ce ar putea sa dureze cateva luni. Aeroportul va functiona la 20% din capacitatea normala.

Saptamana trecuta, doua explozii au zguduit aeroportul Zaventem din Bruxelles, iar statia de metrou Maelbeek a fost lovita de o alta deflagratie. In cele doua atentate separate si-au pierdut viata peste 30 de persoane, iar circa 300 au fost ranite, dintre care cateva zeci sunt in stare critica.

Sursa foto: pbombaert/Shutterstock.com