Atunci când îți cumperi un produs electrocasnic, cu siguranță îți dorești ca acesta să facă parte din casa ta pentru mulți ani. Însă, nu de puține ori, durata de viață a unui produs se întâmplă să fie mai mică decât cea specificată de către producător. De aceea, noi ne-am gândit să punem cap la cap cele mai importante lucruri pe care le poți face pentru ca principalele electrocasnice din casa ta să funcționeze cât mai mult și cât mai bine.

Atunci când aparatele din casă funcționează perfect, abia le observi. Dar dacă unul din ele începe să dea rateuri, să agațe hainele în cuvă, să strice mâncarea pusă la răcit ori să ardă feliile de pâine puse la prăjit, brusc acesta devine cea mai mare problemă. Astfel, am selectat cele mai bune sfaturi care te vor ajuta să-ți îngrijești corespunzător electrocasnicele, astfel încât să te bucuri de ele cât mai mulți ani:

Mașina de spălat rufe

Dacă tocmai te uitai pe ofertele cu masini de spalat rufe ale magazinelor, pentru a nu repeta posibil aceleași greșeli făcute până acum, te sfătuim să te informezi corect asupra modului în care acestea trebuie îngrijite. Deși poate părea banal, o mașină de spălat are nevoie să fie și ea însăși curățată.

Rularea ciclului de curățare a acesteia o dată la 40 de spălări poate aduce o diferență semnificativă în bine. Chiar dacă hainele spălate nu sunt foarte murdare, mașina ta poate avea reziduuri de detergent, balsam de rufe ori chiar murdărie, mai ales dacă deții una cu încărcare frontală. Folosirea detergentului și programului potrivit pentru fiecare tip de fibră în parte și curățarea periodică a filtrului mașinii de spălat sunt alte două lucruri simple pe care trebuie să le respecți dacă vrei ca aceasta să funcționeze în parametrii normali pentru mult timp.

Frigiderul

Cel mai simplu lucru pe care îl poți face pentru a-i prelungi viața frigiderului este să nu ții ușa deschisă mai mult decât este necesar și indicat de semnalul sonor. Punerea alimentelor care au cel puțin temperatura camerei este iarăși ceva recomandat, care poate ajuta.

Deoarece praful este omniprezent în casele noastre, indiferent cât de multă grijă am avea, curățarea ventilatorului frigiderului de cel puțin două ori pe an este mai mult decât necesară. Persoanele care dețin animale de companie ce năpârlesc este bine să repete această operațiune mai des, din motive lesne de înțeles.

Plita și cuptorul

Din neatenție sau pur și simplu, se poate întâmpla ca mâncarea să ajungă în afara tigăii, direct pe plită sau pe baza cuptorului. Ei bine, chiar dacă nu ștergi imediat urmele, specialiștii recomandă să nu le lași prea mult timp acolo. Resturile alimentare, grăsimea și murdăria pot crea un risc de incendiu și să afecteze bunul mers al electrocasnicelor.

Aerul condiționat

Indiferent de sezonul în care ne aflăm, nu prea mai există lună în care să nu pornim aerul condiționat acasă ori la birou. Fie că vrem să ne încălzim ori să ne răcorim în cel mai scurt timp posibil, AC-ul este prezent la datorie.

Atât pentru sănătatea ta, dar și a aparatului, este necesară curățarea periodică a filtrelor. Folosește-l la temperaturile optime recomandate, pentru a nu-l forța. Astfel, îi vei prelungi durata de viață și va funcționa în parametrii optimi un timp îndelungat.

Fie că este un model nou lansat ori unul mai vechi, aparatul tău electrocasnic este o parte importantă a casei tale, indiferent de categoria din care face parte. Cu o permanentă lipsă de timp în viața noastră, prea puține sunt zilele în care să nu alegem varianta cea mai scurtă de a face un lucru. Ai grijă de electrocasnicele tale așa cum trebuie și te vei bucura de ajutorul lor pentru mai mult timp.

Sursa foto: Shutterstock.com

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri